Varför byta från Facebook till Google+

Det här inlägget är en placeholder, ska utveklas lite senare.

Att skilja mellan jobb och privat

Det finns flera skäl till varför man ska byta, men det viktigaste för mig är att Facebook har börjat kännas som jobb. Hela tiden skrämmer jobbtidningar mig med att min webnärvaro är något som rekryterare kommer att söka på i all framtid. Så då kan jag ju inte längre ha offentliga bilder med mig när jag är på kalas. Så bort med dem. Bort med alla statusuppdateringar som kan verka “oproffesionella”, och eftersom jag har kollegor som vänner på facebook så räcker det ju inte längre att bara sätta privacy settings till “bara mina vänner”. Jag måste vara proffessionell jämt, även när jag inte vill. Statusuppdateringar och incheckningar från Debaser kl 0200 en torsdag fungerar inte om chefen ser dem, även om jag är på jobbet dagen efter. Jag vil kunna styra vem som ser vad, och framförallt vill jag inte behöva anpassa hur jag kommunicerar med mina vänner utifrån vad min mamma eller mina kolleger tycker.

Du är inte min “vän”

Vad fan är “vänner” egentligen? Jag har 364 vänner på facebook, och hur många av dem kan jag ringa om jag skulle behöva hjälp med att flytta? Är alla dem dessutom intresserade av sökordsoptimering, eller bilder på min kattunge? Jag vill vara relevant för de som ska läsa, men kan inte ens välja att sortera ut svenska statusuppdateringar från mina franska och engelskspråkiga vänner.

Relevans

Att vara relevant blir omöjligt när det är så många som ska ha samma budskap, och resultatet blir att jag inte längre orkar göra en uppdatering. Då har jag inte gått in på hur mycket irrelevant som jag måste läsa, vilket gör att jag inte längre läser folks uppdateringar eftersom jag faktiskt inte bryr mig. På facebook verkar inte som att det är någon som anpassat sitt budskap till just mig.

Privacy settings

Facebooks default inställningar är att du inte har ett privatliv, och du måste lära dig varenda djävla inställning, var den sitter, och sakta men säkert stänga ner ditt privatliv från nyfikna och marknadsförare. Detta fungera rdessutom bara tills Facebook ändrar sin default utan att informera dig, och du istället blev helt ulämnad helt utan kontroll igen. Där har Google+ gjort helt rätt som har Paranoid som grundinställning, och jag istället måste öppna upp information grupp för grupp.

Att inte finns det några djävla appar som får tillgång till min privata information i utbyte mot att jag deltar i en djävla poll om vilka sexställningar mitt stjärntecken föredrar är bara en bonus.

Funktionalitet

Picasa är å mycket bättre än facebooks bildhantering att det är ett skämt. Att det inte har slagit har varit just för att ingen har sett bilderna där på ett kul sätt. När man sedan lägger in Youtube, dela dokument, Blogger, RSS flöden i reader, anpassning av sökresultat, gruppvideo chatt, grupp smsm i en grymt djävla bra mobil app, integration med Google maps, och så mycket mer. Slår det här så finns det typ inget som man inte kommer att kunna göra på ett sjukt smidigt sätt.

Det här är bara några skäl till att man bör byta, kommer du på fler, skriv in det i kommentarorsfältet, och läs nästa inlägg om hur du byter

Advertisements

One thought on “Varför byta från Facebook till Google+

  1. Pingback: Att flytta från Facebook till Google+ « Failing to learn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s